2019 — Newsletter 05 (NL)

Belangrijk

We sluiten pre-registraties van de 53km deze zaterdag 15/12 af (15 €). Je kunt je nog steeds registreren op de dag van het evenement, maar voor de prijs van 20 €.

We moedigen deelnemers die dit nog niet hebben gedaan aan om de applicatie “112 BE” op hun smartphone te downloaden (https://www.112.be/en/app).

Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.

De noodcentrales kunnen je dankzij deze app makkelijker terugvinden. Op een afgelegen plaats, in het midden van een bos of een ingewikkeld netwerk van autostrades kan je vaak zelf niet meteen doorgeven waar je bent. De app stuurt je positie naar de noodcentrale zodra je belt en stuurt daarna elke 30 seconden een update van je positie. De app kan zo een kostbare tijdswinst opleveren. Heb je de noodcentrales gebeld en reageer je daarna niet meer, laten de noodcentrales je smartphone rinkelen zodat de hulpdiensten je makkelijker kunnen terugvinden en helpen.